Qui som


QUI SOM

    

La primera associació de Catalunya dedicada a
les Síndromes de Sensibilització Central
(Fibromiàlgia - SFC/EM - SQM - EHS)

Som una associació sense ànim de lucre, legalment constituïda a l'empara de l'article 22 de la Constitució.

Les nostres activitats són regulades d'acord amb la Llei 4/2008 (Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya) i d'acord amb els nostres estatuts. L'ACAF està inscrita en el registre d'associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 29.605 de la secció 1a del Registre de Barcelona.

L'ACAF es constituí el desembre de 1999 i, actualment, compta amb més de 4.000 persones associades d'arreu del país. Actualment, també comptem amb un bon nombre de persones no afectades que col·laboren en l'assoliment dels fins de l'entitat. Les activitats de l'ACAF es financien a través de les quotes socials, subvencions d'administracions públiques i donatius particulars.

L'associació va néixer dedicada a l'atenció de la fibromiàlgia (FM), però de seguida va anar incorporant també la síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM) i la sensibilitat química múltiple (SQM) (fet que ja va recollir oficialment en els seus estatuts de 2009), i darrerament també l'electrohipersensibilitat (EHS). Per aquesta raó es va considerar convenient incorporar el concepte de Síndromes de Sensibilització Central, tot destacant-ne la FM, la SFC/EM, la SQM, l'EHS, i tenint en compte totes aquelles altres síndromes de sensibilització central que puguin estar-hi relacionades.

Tenim establertes seus territorials d'activitats a diverses comarques, en espais cedits per administracions, entitats i institucions, i estem treballant per tal de poder establir-ne algunes més.

Malgrat que encara hi ha molta feina per fer, cada dia gaudim de més recolzament per part de l'administració i de molts professionals de la salut, i, entre tots i totes, seguim treballant per tal que els malalts i les malaltes de Síndromes de Sensibilització Central tinguem tota l'atenció mèdica, el reconeixement social i el suport necessaris a fi i efecte de poder assolir la millor qualitat de vida possible. De ben segur que, unint esforços, ho aconseguirem.

Vine, i ens ajudarem!

[ORGANITZACIÓ] [OBJECTIUS] [ACTIVITATS]


Inici

Facebook    Instagram    Twitter    YouTube

© ACAF - Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central
Avís legal
- Política de privacitat