Electrohipersensibilitat (EHS)


 

Cada cop més persones estan exposades, en diversos graus, a una combinació de camps elèctrics de baixa i alta freqüència (CE), camps magnètics (CM) i camps electromagnètics (CEM) de diferents patrons de senyals, intensitats i aplicacions tècniques, durant diversos períodes de temps, fenomen generalment conegut com a contaminació electromagnètica.

Es té sospita que les condicions ambientals, com la creixent exposició de la població a les ones de ràdio generades, entre d'altres, per les estacions base dels telèfons sense fil, la telefonia mòbil (GPRS, UMTS, etc.), les xarxes sense fils (WLAN), a més de l'exposició a camps elèctrics i magnètics generats per les línies, dispositius i equips elèctrics, poden tenir un paper causal.

Alguns experts consideren que l’electrohipersensibilitat (EHS) i la SQM poden ser dues cares de la mateixa condició patològica d'hipersensibilitat ambiental associada, condició que està causant greus conseqüències per a la salut, la vida professional i familiar de les persones afectades. Tot i que encara no hi ha dades oficials, un nombre elevat i creixent de persones està patint d’EHS a tot el món; a les societats modernes, en major o menor grau, s’estima que pot afectar entre el 3 i el 5% de la població.

Les persones afectades presenten diversos símptomes en diferents graus d'intensitat, que van des de cefalees, acúfens, trastorns de la sensibilitat superficial i/o profunda, dèficit d'atenció i de concentració, fins insomni, fatiga, depressió, i diferents manifestacions neuro-vegetatives.

Per a la professió mèdica això planteja nous reptes per al diagnòstic i tractament.

Aquí podeu trobar més informació al respecte:

 

 

Per tal de veure correctament aquests documents, caldrà que tingui instal·lada la versió gratuïta d'Adobe Acrobat Reader 7.0 o superior . Visiti el següent enllaç per a descarregar i instal·lar la versió més recent.

Descargue Acrobat Reader

 

FM

SQM

EHS

 

 

Inici

Facebook    Instagram    X    YouTube    LinkedIn    Mastodon

© ACAF - Associació Catalana d'Afectades i Afectats de Fibromiàlgia i d'altres Síndromes de Sensibilització Central
Avís legal
- Política de privacitat