Més de 700 persones omplen l'Auditori AXA

en l'acte sobre les SSC

El dimecres 9 de març de 2016 va tenir lloc a l'Auditori AXA de Barcelona l'acte sobre l'estat actual de l'abordatge de les SSC a Catalunya (Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple), amb l'assistència de més de 700 persones.

Volem expressar el nostre agraïment a les persones voluntàries de CONEX, de l'ACAF i de la Plataforma de Familiars, que van rebre i ajudar a les persones assistents. L'Auditori AXA va estar ple a vessar i encara es van haver d'habilitar altres sales on els assistents van poder seguir l'acte a través de monitors.

 

Malauradament, tot i això, encara va haver-hi gent que no va poder entrar. A aquestes persones els agraïm molt l'esforç i la comprensió, lamentem molt que no hi hagués lloc (es van superar totes les previsions) i els garantim que anirem fent més actes i informant de tot plegat arreu del territori.

 

L'acte va començar amb els parlaments de la Sra. Maite Ribera, presidenta de l'ACAF, i del Sr. Jordi Calm, president de la Plataforma de familiars de persones afectades de FM, SFC i SQM, que van donar la benvinguda als assistents, i van presentar i donar la paraula a la Comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, la Sra. Gemma Tarafa.

 

La taula sobre l'Estat actual de l'abordatge de les SSC a Catalunya: Fibromiàlgia, Síndrome de Fatiga Crònica i Sensibilitat Química Múltiple va comptar amb la participació de membres del Comitè Científic Assessor sobre les SSC del Departament de Salut (d'esquerra a dreta): Dr. José Manuel Fernández-Huerta (Unitat de SFC de l'Hospital Clínic de Barcelona), Dr. Lluís Rosselló (Cap de la Unitat de FM de l'Hospital Santa Maria de Lleida), Dr. Antonio Collado (Cap de la Unitat de Reumatologia de l'Hospital Clínic de Barcelona), el Sr. Sergi Estanyol i la Sra. Cristina Montané (persones malaltes i activistes vinculades a l'ACAF i a la Plataforma Familiars FM-SFC-SQM, que van substituir a la professional dels mitjans que havia de moderar la taula, i que ho van saber resoldre satisfactòriament), Dr. Joaquim Fernandez-Solà (Cap de la Unitat de SFC de l'Hospital Clínic de Barcelona), Dr. Xavier Cantero (Director del CAP Igualada-Urbà i vocal de la CAMFiC per la comarca de l'Anoia), i el Dr. José Alegre (Cap de la Unitat de SFC de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron).

 

El Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Hble. Sr. Antoni Comín, va fer la cloenda de l'acte.

Moltes gràcies a totes les persones que ens hi vau acompanyar i que ens vau ajudar a fer possible un acte unitari que volia mantenir viu el debat sobre l'atenció de les SSC i que ho va aconseguir. Tenim molta feina per endavant i hi ha molts compromisos que esperem que es vagin complint. L'atenció a les SSC no és, ni de lluny, la que hauria de ser i la que volem que sigui, però segueix obert el camí (i segurament més que mai!) per tal que puguem arribar-hi. Comptem amb el suport de totes i tots vosaltres.

Anirem donant noves informacions sobre els diversos punts que es van poder tractar.

En conclusió, va ser un reflex de l'impacte que tenen la fibromiàlgia, la SFC i la SQM a Catalunya, fent-se ben palesa la necessitat urgent d'implementar el Nou Pla d'Abordatge de les SSC.

Novament, gràcies a tothom per seguir ajudant-nos a fer-nos més visibles!

 Amb la col·laboració de:

                                         


TORNA A L'INICI - REGRESA AL INICIO - BACK TO INDEX

 
Facebook

Twitter